Madraci sa đepičastom jezgrom - DALIA

Boja
Materijal

Tvrda ili mekana podloga, Vaš je izbor

Osjetite savršenstvo spavanja na madracu Dalia. Sa jezgrom formiranom od džepičastih zasebnih opruga u kombinaciji sa memory pjenom sa jedne i PU pjene sa druge strane, te izuzetno kvalitetne navlake sa Q-Dry&Soft pleteninom, madrac Dalia spada u vrhunac omjera uloženo - dobiveno. Ukupne je visine cca 23 cm.

 

Madrac Dalia je predviđen za osobe težine do 100 kg. Za one teže od 100 kg, do cca 130 kg, u ponudi imamo madrac pojačane nosivosti i tvrdoće, Dalia Plus.

Džepičasta opružna jezgra

Opruge u džepićima su savršeniji oblik opruga u odnosu na bonnell klasično jezgro te su za razliku od njega sve nezavisne. Svaka je posebno upakovana, međusobno svaka ušivena za drugu i tačkasto odgovara na pritisak. Time je omogućeno da prilikom pritiska na jednu oprugu ostale ne reagiraju, tj. ugibaju se neovisno jedna od druge. Tako se postiže izuzetno velika fleksibilnost madraca i jednako prilagođavanje svakom položaju tijela tokom ležanja. S obzirom na to da se zdrav čovjek tokom noći okrene i do 60 puta, pravovremeno reagiranje džepića na svaki pokret tijela je od velike važnosti za kvalitetan san. Ako je u pitanju velika dimenzija madraca ovakav tip jezgre spriječava prevrtanje jedne osobe prema drugoj usljed težine tijela. U jednom kvadratnom metru postoji 255 džepića. Kod džepičastog jezgra postoje dvije varijante tvrdoće, NORMAL za težinu do 100 kg sa debljinom žičanih opruga 1,8 mm, što je slučaj kod Dalia madraca, te varijante HARD za težinu preko 100 kg ili za one koji preferiraju tvrđu varijantu podloge ugrađenu u madrac Dalia Plus.

Dva nivoa tvrdoće

Džepičasto jezgro madraca je obloženo PU pjenom normalne tvrdoće sa jedne, i memory pjenom sa druge strane koja osigurava mekšu podlogu za one koji preferiraju takav način spavanja. Madrac Dalia Vam pruža izbor tvrdoće za spavanje tako da u jednom madracu imate dva nivoa tvrdoće, što će Vam omogućiti stvaranje vlastitog savršenog ambijenta spavanja. 

Memory pjena za dodatnu udobnost

Memory pjene drže Vaše tijelo u pravilnom položaju oslobađajući ga od pritiska i rezultirajući poboljšanju cirkulacije. Kada ležimo na podlozi od memory pjene, zrak se pomiče kroz susjedne ćelije toliko koliko je potrebno da pjena poprimi obrise kontura tijela i prilagodi mu se na njemu jedinstven način, istovremeno mu osiguravajući potrebnu potporu bez nepotrebnog pritiska. Memory pjene su postale posebno popularne u posljednjih nekoliko godina, zbog karakteristike da se prilagođavaju Vašem jedinstvenom tijelu. Memory pruža zadivljujući osjećaj bez suvišnog pritiska, dokazano poboljšava cirkulaciju krvi tokom sna, osigurava senzacionalan osjećaj bestežinskog stanja, te osigurava spokojan san bez nepotrebnog buđenja i suvišnog okretanja. Izravna i najočitija posljedica prevelikog pritiska je prekomjerno okretanje u snu. Okrećemo se i pokušavamo naći što bolji položaj tijela. Ležeći na memory podlozi nema povratnih sila jer u ćelijama nema zadržanog zraka koji bi vršio pritisak i uzrokovao neudobnosti. Izravna posljedica korištenja memory pjene je smanjenje okretanja za čak 80 % što rezultira opuštajućim snom. 

Visokokvalitetna navlaka u izvedbi ljeto - zima

Kao dodatna vrijednost ovog madraca ističe se navlaka sa ljeto-zima stranom. Ljetna strana je Q-Dry&Soft pletenina proštepana 250 gr slojem PES vate, a zimska strana je kombinacija iste pletenine sa slojem čiste 250 gr vune. Navlaka je periva, sa ručkicama za lakše manipuliranje madracem, sa patent zatvaračem zahvaljujući kome je moguće skidanje navlake i održavanje prema uputstvima za održavanje.

Q-Dry&Soft® tretman

Q-Dry&Soft spada u sam vrhunac ponude pletenih platana. Q-Dry&Soft tehnologija je dodala savršenu hidrofilnost i nježan dodir platnu te mu obezbijedila superioran kvalitet i epitet visoke udobnosti za spavanje.

 

 • Savršeni dodir: Razvijene karakteristike Q-Dry&Soft navlake za madrace obezbjeđuju superioran i nježan osjećaj.
 • Kontrola vlage: Hidrofilnost Q-Dry&Soft navlake za madrace obezbjeđuje kontrolu vlage u madracu. Ova jedinstvena karakteristika omogućava raspršivanje vlage na veće površine tako da se brže i lakše suši.
 • Antistatičnost:  Razvijena antistatička karakteristika spriječava imobilnost (krutost) na dodirnim tačkama platna za udobnije okruženje spavanja.
 • Antistres: Q-Dry&Soft navlaka odstranjuje statički elektricitet koncentrisan u tijelu da bi nas oslobodila stresa.
 • Lako čišćenje: Zaštitni slojevi unutar platna navlake madraca omogućavaju lakše odstranjivanje prljavštine.
 • Skliskost: U poređenju sa običnim poliester platnima, Q-Dry&Soft pletenina za madrace je gipkija i nježnija.
 • Visokokvalitetna navlaka sa antialergijskim svojstvima periva na 30°C izrađena od pletenine koja zadovoljava zahtjeve Öko-Tex standarda
 • Navlaka sa patent zatvaračem u izvedbi ljeto zima
 • Džepičasta opružna jezgra omogućava anatomsko podupiranje tijela
 • Dvostrani madrac sa dva nivoa tvrdoće
 • Memory pjena za opciju dodatne udobnosti
 • Unutrašnja navlaka
 • Q-Dry&Soft tehnologija izvedbe pletenine omogućava brže sušenje navlake nego kao kod standardnih madraca
01
Prijevoz

Nudimo usluge prijevoza besplatno do 30 km a sve iznad se naplacuje posebno.

02
Usluge montaže

U cijeni proizvoda nisu uključene usluge montaže,cijena ovisi o proizvodu. Za više informacija pošaljite nam upit ili nas kontaktirajte putem telefona.